مقالات سئو و بهینه سازی

فصل ۴: کد HTML و عوامل موفقیت موتور جستجو

این عناصر در جدول تناوبی عوامل سئو، شامل تگ‌های HTML می‌باشند که برای ارسال سرنخ‌هایی به موتور جستجو جهت یافتن محتوای شما، باید از آنها استفاده کنید. این تگ‌ها کمک می‌کنند تا محتوا به سرعت ارائه شود.

آیا در حال توصیف زمان‌های نمایش فیلم‌ها هستید؟ آیا در صفحات تجارت الکترونیکی رده‌بندی شده‌اید؟ عنوان مقاله‌ای که منتشر کرده‌اید چیست؟ درهرصورت، راهی برای برقراری ارتباط با HTML وجود دارد.

این عناصر در جدول تناوبی عوامل سئو، شامل تگ‌های HTML می‌باشند

در رابطه با این موضوع بخوانید: آشنایی با زبان برنامه نویسی HTML

Tt: Titles (عناوین یکی از تگ‌های HTML)

عناوین HTML همیشه مهم‌ترین سیگنال‌هایی بوده‌اند که موتورهای جستجو از آنها برای درک موضوع صفحه استفاده می‌کنند. عناوین شما محتوای صفحه را به کاربران و موتورهای جستجو نشان می‌دهند؛ بنابراین مهم است که عنوان شما منحصر به فرد و توصیفی باشد.

عناوین با تگ HTML مشخص می‌شوند. این همان چیزی است که به صورت یک لینک در نتیجه جستجو نشان داده می‌شود. عناوین شما باید مختصر باشند و محتوای صفحه شما را به صورت دقیق نشان دهند؛ همچنین باید کلمات کلیدی شما را بدون یک سم نشان دهند.

وقت‌هایی نیز ممکن است موتورهای جستجو صفحه شما را با عنوان‌های بهتری به کاربران نشان دهند. به منظور افزایش احتمال نمایش داده شدن صفحه شما به کاربران، در محتوای خود اصطلاحاتی را انتخاب کنید که می‌خواهید دیگران آنها را ببینند. سپس با استفاده از آنها یک عنوان دقیق و منحصر به فرد بسازید.

نکته کلیدی

Hamlet Batista، مدیرعامل و بنیان‌گذار RankSense، می‌گوید: «گوگل در بیشتر موارد از عنوان موجود در توضیحات متا، در بخش ویژه خود استفاده می‌کند؛ اما برخی اوقات نیز این کار را انجام نمی‌دهد و در صورتی که عنوان را بنا به دلایلی نپذیرند، از H1 (جایگزین) استفاده می‌کنند.

یک صفحه می‌تواند به دلیل اصطلاحات مختلفی رده‌بندی شود و هرگاه کسی جستجویی انجام داد، ممکن است آن عنوان مناسب جستجو نباشد…………. به این دلیل است که گوگل عنوانی را که شما انتخاب کرده‌اید، نادیده می‌گیرد؛ زیرا عنوانی که از آن در بخش ویژه استفاده کرده‌اید، انطباق زیادی با صورت جستجو نخواهد داشت.

به این دلیل است که عقیده «اوه، عنوان شما باید دقیقاً مشابه با H1 باشد.»، معنی‌ای ندارد. بهتر است که عنوان شما با H1 متفاوت باشد؛ زیرا شما اجازه می‌دهید که گوگل از بین آن دو، گزینه بهتر را انتخاب کند؛ بنابراین هنگام جستجو، گوگل می‌تواند از عنوان استفاده کند؛ اما اگر جستجو در مورد اصطلاحات ثانویه باشد (چون یک صفحه ممکن است با کلیدواژه‌های متعددی شناخته شود)، گوگل از H1 استفاده می‌کند.»

Ds: Descriptions (تگ توضیحات متا یک عنصر HTML)

تگ توضیحات متا یک عنصر HTML است که می‌توان پیشنهاد کند که شما صفحه خود را چگونه می‌خواهید در لیست جستجو نشان دهید. توضیحات در پایین عناوین نتایج جستجو نشان داده می‌شوند.

اگر چه که این عامل از نظر فنی یک عامل مؤثر بر رده‌بندی نیست، اما در موفقیت محتوای شما نقش دارد. افزودن یک توضیح مناسب می‌تواند باعث شود که کاربر بر روی صفحه شما کلیک کند.

کلمات کلیدی جستجوی شده در متا توضیحات پررنگ هستند

توضیحات متا که حاوی کلمات کلیدی هستند که در جستجو آمده‌اند؛ این کلمات به صورت پررنگ نشان داده می‌شوند.

موتورهای جستجو ممکن است توضیحاتی که شما نوشته‌اید را همیشه نشان ندهد (همانند عناوین).

Frédéric Dubut، مدیر ارشد برنامه Bing، می‌گوید: «فکر می‌کنم ما روشی مشابه با گوگل داریم؛ به این صورت که اگر ما فکر کنیم که چیزی بهتر از توضیح شما برای مخاطب داریم، از آن به جای توضیح اصلی شما استفاده می‌کنیم.

توصیه اصلی من این است که اگر می‌خواهید عنوان و توضیح خودتان در نتیجه جستجو ظاهر شود، پس از این که عنوان و توضیح شما برای موضوع محتوایتان مناسب است، اطمینان حاصل کنید.»

Dubut می‌گوید: «به خاطر برخی موارد غلط و نادرست، سعی نکنید از راه خود کنار بروید. اگر ما فکر کنیم که عنوان و توضیح شما به طور ۱۰۰% با موضوع محتوایتان سازگار نیست، آن موقع است که سیستم وارد عمل می‌شود و سایر بخش‌های مطالب را به طور دقیق بررسی می‌کند و کپشنی انتخاب می‌کند که از عنوان قبلی، بهتر باشد.»

St: Structure (داده‌های ساختار یافته)

essica Bowman، مالک بخش مشاوره SEOIn-house، می‌گوید: «داده‌های ساختار یافته کمک می‌کنند که موتورهای جستجو درک بهتری از محتوای صفحه شما داشته باشند. این داده‌ها لیست جستجو را توسعه می‌دهند تا اطلاعات بیشتری در مورد صفحه شما در اختیار آنها بگذارند.»

داده‌های ساختاری HTML کدهایی هستند که به موتور جستجو داده می‌شوند و اطلاعاتی در مورد محتوای صفحه شما در اختیار موتور جستجو قرار می‌دهند. نشانه‌گذاری‌های خاص (کدها) می‌توانند پردازش موتورهای جستجو در مورد محتوا و صفحه شما را آسان‌تر کنند. Bowman می‌گوید که سئوها باید در مورد اینکه چگونه از کدها برای صفحه خود استفاده کنند، مهارت کافی را داشته باشند.

نتایج داده‌های ساختار یافته HTML در نهایت به چیزی تبدیل می‌شوند که گوگل آن را (بخش غنی) می‌نامد؛ این بخش، یک لیست جستجو می‌باشد که جزئیات بیشتری دارد و برای کاربران جذاب‌تر و مفیدتر می‌باشند.

Detlef Johnson می‌گوید: «داده‌های ساختار یافته برای قرار گرفتن در بخش نتیجه جستجو، بیش از حد معمول می‌باشند؛ زیرا در این صورت ممکن است که نتیجه جستجو پر از اطلاعاتی اضافی مثل عکس‌ها، قیمت‌گذاری، رده‌بندی و… باشد. در حالی که در غیر این صورت، فقط یک لینک آبی رنگ را در نتیجه خواهیم دید.»

برای مثال فرض می‌کنیم که شغل شما نشر موسیقی است و در یک نشریه کار می‌کنید. یکی از مقاله‌های شما در مورد آلبوم Taylor Swift در سال ۱۹۸۹ می‌باشد. با استفاده از داده‌های ساختاری HTML می‌توانید به موتور جستجو دستور دهید که موضوع اصلی شما آلبوم است نه سال ۱۹۸۹.

اگر چه که استفاده از داده‌های ساختاری در رده‌بندی سایت مؤثر نیست، اما ممکن است مزایایی برای صفحه در نتیجه جستجو داشته باشد. نتایج غنی در مقایسه با نتایج استاندارد، اطلاعات و عملکردهای اضافی دارد که این موارد اضافی ممکن است برای کاربر جذاب باشند. نتایج غنی بعضی اوقات به صورت برجسته بر روی صفحه نتایج ظاهر می‌شوند که این امر باعث افزایش معروفیت نام تجاری شما شده و ترافیک ورودی به صفحه شما را بیشتر می‌کند.

این نگرانی وجود دارد که نتایج غنی انگیزه کاربران برای کلیک بر روی صفحه شما را کاهش دهند که این کار فرصت‌های بازاریابی شما را محدود می‌کند. در صورت یکسان بودن شرایط، نتایج غنی باز هم بیشتر از نتایج استاندارد بازدید دارند.

  • برای اطلاعات بیشتر به بخش‌های SEO: Structured Data & Schema.org و Google: Google Rich Snippets مراجعه کنید.
  • به این منابع نیز سر بزنید: The full hierarchy of Schema, Google’s Structured Data Testing Tool

Hd: Headings (عناوین H1, H2)

عناوین یک روش مناسب برای سازماندهی و شناسایی بخش‌های کلیدی محتوای شما می‌باشد. یک صفحه به طور معمول دارای یک عنوان است. در کد HTML، عنوان با یک تگ H1 درهم آمیخته است. این صفحه دارای یک عنوان و چندین زیر عنوان است که محتوا را به چندین بخش تقسیم می‌کنند. زیر عنوان‌ها از تگ H2 استفاده می‌کنند (کمی پایین‌تر از سطح H1).

قراردادن عناوین در تگ‌های موجود در سرصفحه باعث ایجاد قالب بندی خاصی می‌شود. برای مثال، اسم این بخش «Hd:Headings» یک تگ H2 HTML دارد: <h2>Hd: Headings</h2>

Hamlet Batista، مدیرعامل و بنیان‌گذار سئوی RankSense، می‌گوید: «شما باید اول در مورد تجربه کاربر فکر کنید؛ اینکه آیا عنوان شما این تجربه را بهبود می‌بخشد یا نه؟ اگر فقط یک متن ساده را از اول تا انتها در صفحه خود قرار دهید، خواندن و درک این متن برای کاربر بسیار سخت و دشوار خواهد بود. هدف از قراردادن عنوان این است: مطمئن شویم که می‌توانیم صفحه را به طور سریع اسکن کنیم و بفهمیم که موضوع متن چیست و تصمیم بگیریم که آیا می‌خواهیم وقت بیشتری در این صفحه سپری کنیم یا نه.»

John Muller می‌گوید: استفاده از تگ‌های H1 باعث افزایش کارایی الگوریتم‌های گوگل نمی‌شود. اما داشتن یک عنوان واضح به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا صفحات شما را پردازش کرده و آن را بیشتر در دسترس کاربران قرار دهند.

استفاده از تگ‌های H1 و H2 برای پردازش بهتر موتورهای جستجو، روش مناسبی است. عنوان خود را با کلمات کلیدی اسپم نکنید. از کلمات کلیدی برای آسان کردن فهم متن خود برای کاربران و موتورهای جستجو استفاده کنید.

Am: AMP

Eric Enge، مدیر کل مشاوره شرکت Perficient، می‌گوید: «مزیت اصلی AMP این است که شما صفحات بسیار سریعی خواهید داشت.»

AMP مخفف اصطلاح صفحات پرشتاب موبایل می‌باشد و یک ابتکاری است که توسط گوگل پشتیبانی می‌شود. هدف از آن این است که کاربران را قادر می‌کند تا موبایل خود، صفحات را به سرعت بارگذاری کنند. گوگل در فوریه ۲۰۱۶، به طور رسمی لیست‌های AMP را به نتایج جستجوی موبایل اضافه کرد.

John Mueller چندین بار اعلام کرد که AMP یک عامل رسمی و مؤثر بر رده‌بندی سایت نمی‌باشد. اما سرعت بارگذاری صفحه، عاملی مؤثر می‌باشد.

Sterling می‌گوید: «علی رغم اینکه اعلام شده AMP یک عامل مؤثر بر رتبه بندی نیست، اما اگر شما یک ناشر خبر باشید، تنها راه ورود به بخش اخبار گوشی، استفاده از AMP می‌باشد؛ بنابراین با اینکه AMP یک عامل مؤثر بر رتبه‌بندی نیست، اما باعث کسب امتیاز شما در صفحه نتایج می‌شود.»

AMP فقط برای ناشران خبر کاربرد ندارد. Enge می‌گوید: «اگر شما یک AMP دریافت کنید، تعامل کاربران با صفحه شما بسیار بیشتر خواهد بود و نرخ تعامل افزایش خواهد یافت؛ زیرا صفحات شما سرعت بارگذاری بسیار زیادی دارند.

فصل بعدی همین مطلب را بخوانید: فصل ۵: رتبه‌بندی جستجو و اعتماد، اقتدار و تخصص

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *